Властите в италианския град Венеция в събота обявиха нови ограничения за

...
Властите в италианския град Венеция в събота обявиха нови ограничения за
Коментари Харесай

Венеция удари лимит: Групите с туристи до 25 човека, мегафоните - аут

Властите в италианския град Венеция в събота оповестиха нови ограничения за туристите, оповестява АП. Този път те засягат размера на туристическите групи.

От юни групите ще бъдат лимитирани до 25 души, половината от потенциала на туристически рейс, а потреблението на високоговорители, които могат да провокират комплициране и разстройства, ще бъде неразрешено, се споделя в изказване на града.

Политиките са ориентирани към възстановяване придвижването на групи през историческия център на Венеция, както и мощно посещаваните острови Мурано, Бурано и Торчело.

Припомняме, че това последният ход за понижаване натиска на масовия туризъм върху известния град на канала.

Този ход има за цел да ръководи потока от туристи през пролетните публични празници и някои летни уикенди
Градът по-рано разгласи проектите си да тества нова такса за еднодневна екскурзия тази година. Таксата от 5 евро на човек ще се ползва в 29 пикови дни сред април и средата на юли, включително множеството уикенди. Той има за цел да предизвиква по-дългите визити и да усъвършенства качеството на живот на жителите на Венеция.

Културната организация на Организация на обединените нации цитира въздействието на туризма върху нежния град като главен фактор за това два пъти да бъде премислено слагането му в листата на ЮНЕСКО със застрашени обекти на културното завещание.

Туризмът понижа и поради мерките по време на пандемията COVID-19.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР